در مورد ایمپلنت گونه یا کاشت گونه چه می دانید؟ آیا با عوارض آن آشنایی دارید؟ با چه روش هایی میتوان ایمپلنت گونه یا کاشت گونه را انجام داد؟ در گذشته جراحی زیبایی گونه و میانه صورت چندان اهمیتی نداشته است اما اکنون ایمپلنت گونه یا همان کاشت گونه بدلیل اینکه یکی از عوامل جوان […]
در مورد ایمپلنت گونه یا کاشت گونه چه می دانید؟ آیا با عوارض آن آشنایی دارید؟ با چه روش هایی میتوان ایمپلنت گونه یا کاشت گونه را انجام داد؟ در گذشته جراحی زیبایی گونه و میانه صورت چندان اهمیتی نداشته است اما اکنون ایمپلنت گونه یا همان کاشت گونه بدلیل اینکه یکی از عوامل جوان سازی و همچنین روشی ضد پیر شدن است، بسیار محبوب می باشد. در این مقاله از بخش پزشکی به بررسی ایمپلنت گونه یا کاشت گونه می پردازیم و فواید، عوارض، نحوه انجام و مراقبت های پس از آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
امروزه داشتن گونه های برجسته یکی از معیارهای زیبایی در سطح جهان است. بهرحال، گونه ها عضوی با وظایف اساسی نیز هستند؛ آن ها چارچوب ساختاری صورت را می سازند و زیبایی چهره را نیز پیشیبانی می کنند.
متاسفانه، با افزایش سن و پیری گونه ها طراوت و شادابی خود را از دست می دهند بدلیل اینکه حجم گونه ها کم و لاغر می شوند، ماهیچه ها و پوست دچار افتادگی شده که نتیجه این تحلیل رفتن گونه ها بوجود آمدن چین و چروک و غبغب است. داشتن گونه های حجیم و برجسته نشانه جوانی و گودی در ناحیه گونه نشانی از پیری دارد. برخی افراد ژنتیکی گونه های ضعیف و لاغری دارند همین امر عامل پیرنمایی این افراد می شود.
اخیرا، ایمپلنت گونه یا کاشت گونه جراحی موثر در برجسته کردن گونه ها، مبارزه با پیر شدن چهره، جوان سازی و شادابی چهره است. در گذشته و بطور معمول جراحی گونه چندان مورد توجه نبود و جراحان تنها به سفت کردن عضلات صورت بسنده می کردند و در آن زمان جوان سازی ضرورتی نداشت.
در سال های اخیر، یکی از اساسی ترین و مهم ترین پیشرفت ها در جراحی پلاستیک، پروتز گونه و بالا کشیدن آن ها است.
طبق تحقیقات انجام شده در آمریکا، پروتز و حجم دادن به گونه ها باعث می شود دیگر اعضای صورت نیز کشیده شوند. کاشت گونه، چین وچروک اطراف لب و بینی ، افتادگی لب ها، گودی اطراف چشم را کاهش می دهد، بدون اینکه در این قسمت ها جراحی انجام شود.
گونه ها را می توان به چندین روش جراحی و غیر جراحی پر و برجسته کرد؛ تزریق زیر پوستی ژل رستیلن یک تکنیک کم تر تهاجمی برای پر کردن گونه است، در حالیکه تزریق چربی و کاشت گونه روش های بادوام تری برای برجسته کردن گونه ها هستند.
برای بسیاری از افراد، پرکننده های تزریقی یک گزینه کاملا جذاب با هدف پر کردن گونه ها می باشد، اغلب بیماران برای چندین سال قبل از اقدام به کاشت گونه از همین پرکننده های تزریقی استفاده می کنند؛ لازم به ذکر است که کاشت گونه یک روش جراحی و دایمی است.
افراد با داشتن ویژگی های ذیل، در روش های پر کردن گونه ذینفع هستند، افرادی با؛
اگر هر کدام از موارد بالا در شما وجود دارد ، می توانید یک روش جراحی را برای رفع مشکل انتخاب کنید.
کاشت گونه یا ایمپلنت گونه یک روش دائمی برای افزایش حجم و برجستگی استخوان گونه و همچنین پر کردن گونه هایی که گود رفته اند یا فاقد کانتور هستند، می باشد. روش کاشت گونه در اندازه ها، شکل، مواد جامد و نیمه جامد و مناسب برای انواع اشکال تعبیه شده است.
طبق نظر جراحان، کاشت گونه یک روش ایمن است و در این شیوه نیاز به مراقبت و استراحت طولانی مدت پس از عمل نیست.
بسیاری از افراد در جستجوی یک راه حل با ماندگاری طولانی برای برجسته کردن گونه های گود رفته هستند و عمل جراحی کاشت گونه بهترین راه حل و شیوه برای برجسته و پر کردن دایمی گونه ها می باشد.
بهرحال، لازم است به دیگر فواید این شیوه نیز اشاره شود:
کاشت گونه نیز مانند شیوه تزریق پرکننده ها و انتقال چربی خطرات و مضراتی دارد در اینجا بر خود لازم می بینیم که شما را با این مضرات آشنا کنیم و آگاهی بدهیم:
اگر سابقا برای برجسته کردن گونه های خود از تزریق پرکننده ها استفاده کرده باشید و اکنون در جستجوی یک شیوه برای بهتر برجسته شدن گونه ها برای طولانی مدت هستید کاشت گونه برای شما مناسب است.
افرادی که کاشت گونه مزایایی زیادی را برایشان بهمراه دارد عبارتند از:
در مورد هزینه کاشت گونه نیز چون دیگر روش ها، جراح، هزینه را تعیین می کند اما عوامل دیگری نیز تاثیرگذار هستند که عبارتند از:
اگر جراحی کاشت گونه یا ایمپلنت با دیگر جراحی های پلاستیک انجام شود می تواند به طرز چشمگیری هزینه ها را کاهش دهد.
پرکننده های زیر پوستی یک روش دقیق غیر جراحی هستند. در اینجا پرکننده های تزریقی ایمنی به جهت حجم دادن و برجسته کردن گونه ها در دسترس است که مورد تایید اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا FDA می باشند. در این شیوه نیازی به بیهوشی نیست حتی بیمار توانایی بیان بازخورد به پزشک را در زمان تزریق برای رسیدن به نتیجه مطلوب را دارد.
در اینجا زیرمجموعه های دیگری نیز وجود دارد، این گروه بندی براساس میزان غلظت مواد و همچنین اینکه آیا در این ترکیبات مواد بیهوشی وجود دارد یا خیر است. پزشکان باتوجه به پرکننده ها و براساس تجربیات خود و همچنین تشابهات و تفاوت های محصولات، روشی را برای حجم دادن و برجسته کردن گونه ها ترجیح می دهند. هر دسته از پرکننده ها دارای خواص مختلف و متناسب با جنبه های مختلف آناتومی صورت می باشند.
پرکننده های هیالورونیک از مولکولی تشکیل شده اند که بطور طبیعی در پوست به منظور کاهش واکنش آلرژیک بوجود می آید. اغلب جراحان برای اولین از این پرکننده ها برای حجم و فرم دادن به گونه ها استفاده می کنند. جالب است بدانید، اسید هیالورونیک بوسیله آنزیم های هیالورونیداز تخریب می شوند ، بنابراین بیمارانی که تجربه استفاده از این پرکننده ها را داشته اند شاهد از بین رفتن تاتیرات این مواد بوده اند و استفاده از پرکننده های هیالورونیک می تواند نتیجه عکس دارد.
بعد از تزریق پرکننده های کلسیم هیدروکسی آپانیت مانند ژل رادیس به بافت های زیرین و عمیق گونه ها، به سرعت گونه ها حجیم و پر می شوند. این شیوه برای بیش از یک سال موثر و مفید است چرا که این مواد عامل تحریک کلاژن سازی در پوست می باشند. با گذشت زمان، ژل جذب پوست می شود و بطور کامل توسط بدن متابولیزم می شود. این ژل با ماده بی حسی لیدوکائین برای کاهش درد تزریق می شود.
پرکننده اسید پلی ال لاکتیک به مرور زمان عملکرد و نتیجه بهتر و موثرتری دارد. این پرکننده نیز عامل تحریک کلاژن سازی و ترمیم ساختار بافت های زیرین پوست در طی دوره درمان می شود، دیگر ویژگی این ژل این است که باعث تقویت و برجسته شدن تدریجی گونه ها می شود و زیبایی طبیعی برای شما به ارمغان می آورد، بعد از تکمیل دوره درمان، بیش از دوسال گونه ها حجم خود را حفظ می کنند، تمدید تزریق سالی یک بار است. با گذشت زمان، مواد توسط بدن متابولیزم می شوند.
این شیوه برای بیمارانی که علاقمند به روش تزریق هستند، می تواند یک راهکار موثر و مفید باشد:
آگاهی از برخی از محدودیت های استفاده از پر کننده ها به شما در مورد انتخاب شیوه مناسب حجیم کردن گونه ها کمک می کند.
می توان خطرات و عوارض کاهش داد اگر تزریق این مواد توسط متخصص پوست یا جراح پوست انجام شود. جراح می تواند شما را از عوارض جانبی و خطرات احتمالی استفاده از یک ماده خاص آگاه کند.
برخی از عوارض احتمالی استفاده از پرکننده ها عبارتند از:
عوامل بسیاری می توانند بر هزینه تزریق پرکننده ها تاثیر داشته باشد عواملی چون؛ تجربه جراح و تعداد تمدید و تکرار تزریق، برند مواد مورد استفاده و همچنین موقعیت جغرافیایی جراح.
پیوند بافت چربی یک تکنیک تکاملی در جراحی پلاستیک است. چربی پیوندی از چربی های شکم خود فرد و یا در روند عمل لیپوساکشن بعنوان یک ماده طبیعی پرکننده برداشته و به صورت برای برجسته شدن گونه ها تزریق می شود.
همانطور که گفته شد؛ بافت های پیوندی چربی از شکم خود فرد یا در روند عمل لیپوساکشن بدست می آیند، بعد از جدا کردن ناخالصی ها و پردازش چربی به دست آمده به قسمت هایی از صورت برای درمان و برجسته شدن گونه ها تزریق می شود. این شیوه تحت عمل بیهوشی انجام می گیرد.
از آنجا که بدن منبع غنی شده از چربی است، می توان از این منبع برای جراحی پیوند بافت چربی به گونه ها و برجسته کردن آن ها استفاده کرد.
بسیاری از بیماران برای کسب بهترین نتیجه, طی چندین ماه تحت یک دوره درمان که انتقال چربی از برخی قسمت های بدن به صورت است، قرار می گیرند.
طبق تاییدیه جراحان، مقایسه تاثیر شیوه انتقال چربی با تزریق پر کننده ها( ژل) با در نظر گرفتن بیماران به صورت فردی و موردی از موارد ضروری است.
جراحان پلاستیک برتری انتقال چربی به تزریق پرکننده ها یا ژل را تایید کرده اند و می گویند: انتقال چربی چندین برابر شیوه تزریق پرکننده ها سودمند و مفید است. یک امتیاز روش پیوند بافت چربی یا انتقال چربی این است که به دست آوردن چربی که ماده اصلی شیوه می باشد نسبت به دیگر شیوه ها که نیازمند به مواد کارخانه ای و مصنوعی دارد، ارزان تر است. در بسیاری از موارد، برای تهیه چربی یک منبع نسبتا نامحدود وجود دارد. بعلاوه، سلول های بنیادی محیطی ممکن است با تفکیک سلولی منجر به بهبود کیفیت بافت ها شوند.
همچنین، در اینجا دیگر فواید استفاده از چربی بعنوان حجم دهنده برای گونه ها آمده است.
بهرحال، چربی نیز بعنوان یک پرکننده ضعف هایی را نیز دارد. از آنجایی که چربی کاملا طبیعی است امکان جذب دوباره توسط بدن را دارد. بعلاوه:
خوشبختانه، خطرات احتمالی در انتقال چربی بسیار کم است. با این وجود، برخی از عوارضی که ممکن است رخ دهند، عبارتند از:
هزینه انتقال چربی بسیار متفاوت است زیرا به نیاز و ترجیحات بیمار بستگی دارد. موثرترین و صحیح ترین راه برای تعیین هزینه این عمل، مراجعه و مشورت با پزشک است. همچنین، عوامل زیر نیز بر هزینه انتقال چربی تاثیر می گذارند؛
آمادگی پیش از عمل در بدست آوردن نتیجه مطلوب تاثیر بسزایی دارد و همچنین بهبود را بعد از عمل تسریع می کند. بر شما واجب است که دستورات پزشک جراح را پیش از جراحی، اجرا کنید.
مواردی که طبق نظر پزشک پیش از جراحی باید رعایت شود:
جراحی ممکن است تحت بی حسی موضعی یا با کمک آرام بخش های خوراکی و یا یک بیهوشی عمومی انجام شود. پزشک شما را در مورد بهترین گزینه بی حسی و بیهوشی آگاه می کند و مطابق با تکنیک های کاربردی بهترین گزینه را انتخاب خواهد کرد.
ایمپلنت ها می توانند از طریق دهان یا زیر پلک های پایین قرار گیرند. بهرحال، قرار دادن ایمپلنت از دهان بسیار شایع است. اگر شکافی زیر پلک های پایین ایجاد شود، بدلیل اینکه زیر پلک پایینی است براحتی بوسیله مژه ها پوشیده می شود.
ایمپلنت یا کاشت گونه با مواد گوناگونی انجام می شود که معمولا سیلیکون جامد استفاده می شود. یک نوع دیگر ایمپلنت، پلی تترا فلوئورو اتیلن بسط یافته یا گورتکس است که استفاده از این نوع شایع می باشد. کاشت پروتزهای مدپور ساخته شده از پلی اتیلن متخلخل که بعنوان یک نوع کاشت منحصربفرد ارائه می شود: ایمپلنت مدپور با بافت بدن درآمیخته و با گذشت زمان با استخوان ممذوج می شود. با این حال، این بدین معناست که اگر بعد از این زمان بخواهیم این پروتز را خارج کنیم، این عمل می تواند با مشکلاتی مواجه شود.
در طول مشاوره اولیه با جراح با در نظر گرفتن خواست شما، نوع مواد و روش ایمپلنت انتخاب می شود.
بطورکلی، زمان کاشت گونه 30 الی 45 دقیقه است مگر اینکه بخشی از یک جراحی گسترده تر چهره باشد.
مراحل گام به گام جراحی به شرح زیر می باشد:
بعد از اتمام جراحی، شما به یک مکان مناسب به منظور مراقبت های بعد از عمل منتقل می شوید و تا زمانی که به هوش بیاید علایم شما بررسی خواهد شد.
به شرط انجام مراقبت های صحیح بعد از عمل و طبق دستورالعمل جراح، دوره درمان را کوتاه و سریع خواهد شد.
سوزش و تورم بعد از عمل جراحی شایع و نرمال است. هر دو عارضه ظرف مدت دو هفته رفع خواهند شد اما گاهی اوقات تورم ممکن است کمی بیش تر به طول انجامد.
کمپرس سرد در ناحیه جراحی شده به کاهش درد و ناراحتی های ناشی از پروتز کمک می کند.
تسریع روند بهبود با انجام موارد زیر:
اگر خونریزی بدون توقف و یا درد طولانی مدت و دیگر ناراحتی ها بر شما عارض شد و نسبت به وضعیت پروتز و بخیه ها نگران شدید در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.
آگاهی از خطرات و عوارض احتمالی کاشت گونه یا ایمپلنت لازم و ضروری است برای اینکه تصمیم درست توسط بیمار اتخاذ شود. بناراین، انتخاب جراح حاذق و باتجربه می تواند عوارض احتمالی را کاهش دهد.
برخی از عوارض احتمالی ایمپلنت گونه شامل موارد زیر است:
در کل، جراحی کاشت گونه یک شیوه سرعتی است که فوایدی را برای بیمار به همراه دارد، روند بهبودی و حصول نتیجه در زمان کوتاه از امتیازات این نوع جراحی می باشد. شما می توانید انتظار بهبودی کامل و پدیدار شدن نتایج نهایی را پس از 3 الی 6 ماه داشته باشید. نتایج کاشت گونه دایمی است، بنابراین اگر تغییری مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید.
طبق آمار ارائه شده توسط جامعه جراحان پلاستیک آمریکا، 96% بیماران از جراحی گونه و چانه رضایت کامل دارند. بیماران از ارتقا سطح زیبایی ظاهری و تعادل اجزای چهره، افزایش اعتماد به نفس که از نتایج جراحی می باشد لذت می برند.
پیرو شناخت اهمیت جوان سازی میانه صورت( گونه) توسط پزشکان، اکنون شاهد پیشرفت های چشمگیری در زمینه جراحی و تقویت گونه هستیم. در اواخر سال 2016، جراحان پلاستیک مطالعاتی را بر روی تکنولوژی پیشرفته انجام دادند: یک رویکرد سه مرحله ای در تقویت گونه ها، تزریق سلول های چربی به فرم میکروگرافت( پیوند چربی اتولوگ) که به شکل بومرنگ است.
در این تکنیک از سطح صورت به منظور اطمینان از توزیع مناسب چربی در نقاط کلیدی گونه تصویربرداری سه بعدی انجام می گیرد. پیوند چربی اتولوگ دشوار و بسیار تکنیکی است، این روش جدید تناسب حجم کانتورها را تضمین می کند.
دیگر پیشرفت در تقویت گونه ها، ساخت مواد جدید در کاشت گونه است. در سال 2017 مقاله ای منتشر شد که در آن نتیجه آزمایش پروتز هایی از جنس سیلیکون پوشیده شده از پلی تترافلوئوراتیلن بسط یافته، گزارش شده بود. این پروتزهای پیوندی از سطح بافت ساخته شده اند و به طور همزمان بطور یکپارچه عامل رشد بافت های اطراف گونه می شوند.
در ابتدا، برخی از بیماران وجود پروتز در عمل ایمپلنت را حس می کنند، با این حال بعد از گذشت چند ماه این حس به کلی برطرف می شود و وجود این ماده برای بیمار طبیعی می شود. میزان درجه این احساس نیز بستگی به این دارد که پروتز های سیلیکونی در منفذی در بافت صورت قرار دارند و یا در استخوان کار گذاشته شده اند.
برای انتخاب بهترین و مطمئن ترین روش مناسب گونه گذاری با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما قادر است، با توجه به آناتومی صورت، بودجه، هدف و خواست شما بهترین روش را پیشنهاد کند.
عمل جراحی تهاجمی است. بنابراین، هنگام ایجاد برش همیشه احتمال زخم وجود دارد. اما در مورد جراحی کاشت گونه، بیش تر روش ها از طریق دهان انجام می شود، به همین دلیل زخم کاملا پنهان است. در شکاف های زیر چشم که توسط جراح ایجاد می شود، احتمال زخم شدن وجود دارد که آن نیز توسط مژه ها مخفی می شود.
بله. انجام دیگر جراحی های صورت همزمان با جراحی کاشت گونه متداول است. جراحی هایی چون جراحی پلک، جراحی بینی، ایمپلنت چانه یا لیفت پوست صورت که باعث جوان سازی مضاعف فرد می شود.
جراح با توجه به نیازها، خواسته و اهداف بیمار بهترین و مناسب ترین پرکننده ها را انتخاب می کند. بطور کلی، در ابتدا، پرکننده های هیالورونیک مانند تزریق جوودرم بعنوان یک روش ایمن و اصولی به بیماران پیشنهاد می شود، پرکننده کلسیم هیدروکسیی آپاتیت مانند رادیس که حجم دهنده فوری است، و اسید پلی ال لاکتیک مانند اسکالپترا که جز پرکننده هایی است که بتدریج و بعد از یک دوره درمان گونه ها را برجسته می کند.
سه روش اصلی تقویت گونه ها تزریق پرکننده ها( ژل)، پیوند بافت چربی یا انتقال چربی و کاشت گونه است. هر کدام از این شیوه ها مزایا و مضراتی را دارند و با توجه به همین ویژگی ها و نیاز بیماران یکی از این روش ها انتخاب می شود.
تزریق پرکننده ها یا تزریق ژل یک روش ارزان با تاثیر سریع برای تقویت گونه ها است که زمان استراحت بعد از تزریق کوتاه می باشد و همچنین عوارض چندانی در این روش مشاهده نمی شود. گفته شده است، نتایج حاصل از این روش موقتی است و مرتبا نیاز به تمدید دارد و همین امر عامل صرف هزینه و وقت می شود.
در روش پیوند بافت های چربی یا انتقال چربی، از بدن خود شخص چربی برای تقویت گونه ها استخراج می شود. این شیوه یک روش طبیعی تر برای تقویت گونه های لاغر فراهم می کند و ماندگاری بیش تری دارد. با این حال، سطح برجسته شدن گونه ها نسبت به کاشت گونه کم تر است. تزریق چربی هزینه بیش تری از دیگر شیوه ها دارد.
در کاشت گونه یا ایمپلنت گونه از مواد ایمن برای بدن مانند سیلیکون ها استفاده شده است که نتایج آن به طرز قابل توجه ای طولانی مدت می باشد. در این شیوه زمان بهبود و هزینه های آن با روش پیوند بافت چربی قابل قیاس است و به نظر می آید کاشت گونه یک راه حل ایده آل برای گونه های لاغر و ضعیف است. بنابراین، عوارض آن که شامل از بین رفتن حساسیت عصب گونه ها می شود را نیز باید در نظر گرفت.
انتخاب شیوه گونه گذاری باید با در نظر گرفتن تمام عوامل باشد. همچنین، برای انتخاب بهترین روش متناسب با هدف و انتظارات خود حتما با پزشک مشورت کنید.
اکنون که تفاوت های هر دو شیوه درمان را می دانید قطعا خیلی آسان می توانید بهترین شیوه را انتخاب کنید. در اینجا یک لیست برای شما تعبیه شده است:
لیست کاندیدای مناسب برای کاشت گونه:
لیست کاندیدای مناسب برای استفاده از پرکننده جومودرم یا دیگر پرکننده: