در مورد مزوتراپی مو چه می دانید؟ کچلی عارضه ای است که زنان و مردان را به صورت یکسان تحت تاثیر قرار می دهد. به جای اینکه آن را زیر کلاه و روسری مخفی کنید، کافی است یک بار مزوتراپی مو انجام دهید. ریزش مو مشکلی نیست که فقط مردان با آن مواجه هستند. با […]
در مورد مزوتراپی مو چه می دانید؟ کچلی عارضه ای است که زنان و مردان را به صورت یکسان تحت تاثیر قرار می دهد. به جای اینکه آن را زیر کلاه و روسری مخفی کنید، کافی است یک بار مزوتراپی مو انجام دهید. ریزش مو مشکلی نیست که فقط مردان با آن مواجه هستند. با وجود سبک های زندگی دیوانه وار امروزی، و استرس های مرتبط، زنان نیز نشانه های ریزش مو پیدا کرده اند. تا حدی که تبدیل به یک دغدغه شده است. اصطلاح پزشکی این بیماری آلوپسی است و با کم پشت شدن مو، دسته دسته ریزش مو آغاز می شود و در نهایت فرد کچل می شود. تا به حال شده به جای گریه و زاری که چرا این اتفاق افتاد، به مزوتراپی مو فکر کنید؟ در این مقاله از بخش زیبایی، پوست و مو در مورد مزوتراپی مو صحبت خواهیم کرد.
یک درمان جایگزین برای کچلی است که ریزش مو را کاهش داده، باعث رشد مجدد موها می شود و اعتماد به نفس را به شخص بر می گرداند. این روش درمانی منجر به رشد مجدد مو در شرایط بهتر و با افزایش ویتامین پوست کف سر می شود. تعادل هورمونی پوست کف سر، تنظیم شده و هورمون های دی هیدروتستوسترون که دلیل کچلی هستند را کاهش می دهد.
هر فردی قبل از شروع مزوتراپی مو، باید آزمایشات لازم را انجام دهد تا علت اصلی ریزش موهایش مشخص گردد. افرادی که بدون درمان علت ریزش موهایشان، به مزوتراپی مو و درمان های جایگزین دیگر روی می آورند، نتیجه دلخواه را کسب نمی کنند و ریزش موهایشان ادامه خواهد یافت. در کل افرادی که شرایط زیر را دارند می توانند از مزوتراپی مو استفاده کنند:
ریزش موی آندروژنتیک (AGA) حاصل یک اثر ژنتیکی است؛ با این حال، شواهد نشان می دهد که علت آن مربوط به آندروژن است. DHT آندروژن اصلی درگیر در AGA است، در حالی که غلظت DHT در مردان مبتلا به AGA بالاتر است. تستوسترون تسریع شده توسط 5AR به DHT تبدیل می شود.
سه نوع از ایزوآنزیم های گیرنده آلفا ردوکتاز وجود دارد، و نوع 1 و 2 در درمان AGA تاثیر بسزایی دارد. نوع 1 در پوست، از جمله غدد چربی و فولیکول های مو قرار دارد و نوع 2 در جلد ریشه درونی فولیکول های مو در پوست سر، صورت، سینه، ناحیه تناسلی و غده پروستات قرار دارد.
چرخه رشد مو نیز در AGA تحت تاثیر قرار می گیرد. مو در مرحله خاموشی یا حالت خواب، بیشتر از مرحله آناژن، یا رشد، غالب است. این منجر به کاهش مو در مناطق خاصی از سر می شود. علاوه بر این، برخی از فولیکول های مو نسبت به آندروژن کوچکتر و حساس تر هستند. الگويی که طبق آن ریزش مو اتفاق می افتد، از پیش با پخش این فولیکول های کوچک تر مو، به صورت ژنتیکی تعیین شده است.
متخصصین مجرب، محلولی حاوی مواد مغذی ضروری را مستقیما به پوست کف سر تزریق می کنند. دردناک به نظر می رسد ولی در واقع این طور نیست. این محلول، فولیکول های خفته و ضعیف مو را فعال کرده و آن ها را به فعالیت وا می دارد و رشد موها را در نقاطی که اثری از مو در آنجا وجود ندارد، آغاز می کند.
این روند به دو روش انجام می شود:
سوزن سوراخ های کوچکی در پوست سر ایجاد می کند و باعث می شود سلول های پوستی شما کلاژن و الاستین که ماده اصلی ساختمان پوست شما هستند را تولید کنند.
سپس محلول تزریق شده به تحریک سلول ها برای مقابله با مشکل کمک می کند.
این دارو بر روی یک سیستم رهاسازی تاخیری انجام می شود که گردش خون را بهبود بخشیده، دیهیدروتستوسترون را خنثی، التهاب را کاهش، کلاژن را تحریک اندازه فولیکول را افزایش می دهد که باعث توقف ریزش مو می شود و رشد مو را تسریع می بخشد.
مزوتراپی مو بهتر از بسیاری از درمان های موجود است زیرا:
در میان مزایای مشهور مزوتراپی مو، بیماران متوجه شده اند:
مراقبت های مزوتراپی مو آسان است. به هر حال موی طبیعی است و نیازمند نگه داری و پاکسازی است که در حالت طبیعی نیز این مراقبات باید انجام شوند. ما توصیه می کنیم برای تقویت موها از شامپوهای مغنی استفاده کنیم. رژیم مغذی و رژیم ورزشی سالم داشته باشید تا سموم را از بدن خارج کنید.
ریزش موی آندروژنتیک ( AGA) یا با الگوی مردانه، شایع ترین علت ریزش مو در مردان است. درمان های متعددی برای درمان این بیماری وجود دارد، با استفاده از مهارکننده های 5 آلفا ردوکتاز (5AR) و ماینوکسیدیل که امروزه بیشتر رواج دارند. دیگر گزینه های درمانی فعلی شامل لیزر درمانی، میکرونیدلینگ پوست سر، بوتاکس مو و پیوند مو است.
ریزش موی آندروژنتیک (AGA) یا طاسی با الگوی مردانه، یک بیماری شایع است که باعث می شود بسیاری از مردان به دنبال مراقبت های پزشکی باشند. تشخیص آن با فولیکول های مو می است که به تدریج اندازه آن ها کاهش می یابد و با گذشت زمان منجر به طاسی می شود.
فیناستراید یک مهار کننده 5AR است که توسط سازمان غذا و دارو برای ریزش مو آندروژنتیک تایید شده است. این دارو با مهار تبدیل تستوسترون به دیهیدروتستوسترون با مسدود کردن 5AR نوع دو کار می کند. مطالعات اندک اند، اما آنها وجود بهبود در رشد مو با عوارض جانبی کمتر نسبت به گروه های درمانی موضعی را اثبات کرده اند.
دوتاستراید نیز برای درمان AGA استفاده می شود و از مهار کننده های هر دو نوع یک و دو 5AR می باشد. علاوه بر این، دوتاستراید مهار کننده ای قوی تر از هر دو این ایزوآنزیم ها در مقایسه با فیناستراید می باشد.
تحمل این عوامل مشابه بود. این مطالعه نشان می دهد که دوتاستراید جایگزین فیناستراید در درمان AGA است، زیرا به نظر می رسد در کوتاه مدت نتایج بهتری در مقایسه با فیناستراید داشته است. آزمایش های بلند مدت برای تایید این نتایج ضروری است.
در مزوتراپی مو، روند تزریق مقدار کمی ترکیبات به مزودرم پوست سر که درست زیر سطح پوست می باشد نیز از دوتاستراید استفاده شده است. مزوتراپی مو با استفاده از دوتاسترید در ترکیب با بعضی از ویتامین ها به صورت محدودی مورد مطالعه قرار گرفته است. مزوتراپی مو برای جلوگیری از عوارض جانبی سیستمیک و افزایش گردش موضعی داروها و یا ویتامین ها استفاده می شود. مطالعات محدود و نتایج متغیر هستند.
ماینوکسیدیل موضعی اولین دارویی بود که توسط سازمان غذا و دارو برای درمان AGA مورد تایید قرار گرفت. منوکسیدیل با استفاده از مکانیسم های متعددی باعث رشد مو می شود. با این حال، مکانیسم دقیق عمل واضح نیست.
در درون تنی و درون کشتگاهی نشان داده شده است که اثر متقابل مستقیم بر روی سلول های اپیدرمی داشته و در شرایط آزمایشگاهی طول عمر کراتینوسیت ها را افزایش می دهد. علاوه بر این، مینوکسیدیل موضعی ممکن است با وارد شدن کلسیم به سلول ها مخالفت کند، که ممکن است فاکتور رشد اپیدرمی را افزایش دهد و رشد مو را افزایش دهد. در حدود 50٪ مردان، ریزش مو متوقف شده و درصد کمی از مردان رشد مو را تجربه می کنند. دارو باید به طور نامحدود ادامه یابد وگرنه رشد مو متوقف خواهد شد.
لیزر در سطح پایین نیز برای درمان AGA مورد استفاده قرار گرفته است. به نظر می رسد که لیزر می تواند رشد مو در طول موج خاصی را تحریک کند. با این حال، مکانیزم این اقدام تعیین نشده است. چندین دستگاه لیزر تراپی وجود دارد که شامل یک شانه، هود و یک کلاه ایمنی است که روی سر قرار می گیرد. در میان اینها، LaserComb HairMax تنها دستگاهی است که دارنده گواهینامه سازمان غذا و دارو است. این درمان ممکن است به همراه درمان دارویی برای بهبود نتایج استفاده شود. برای تعیین اثربخشی و بهترین مکان درمانی، اطلاعات بیشتری لازم است.
میکرونیدلینگ محبوبیت فراوانی یافته است و در تحریک رشد مجدد مو در دوران ریزش مو مفید است. قبلا برای اهداف آرایشی استفاده می شده و در حال حاضر برای بهبود تحرک موضعی دارو استفاده می شود. در میکرو نیدلینگ از چندین سوزن نازک استفاده می شود که به طور کلی به یک استوانه متصل می شود تا سوراخ های کوچک در پوست ایجاد کند و موجب تحریک نئوواسکولاریزاسیون شود، عوامل رشد را آزاد کرده و پروتئین Wnt را تقویت کند.
رشد مو ناشی از آزادسازی عوامل خاص رشد و فعال شدن موی سر است و پروتئین Wnt با تحریک سلول های بنیادی برآمدگی های پوستی، منجر به رشد مو می شود. میکرونیدلینگ به طور کلی در کنار درمان های موضعی مانند مینوکسیدیل استفاده می شود و همراه با PRP استفاده می شود. مطالعات ارزیابی اثربخشی میکرو نیدلینگ همراه با ماینوکسیدیل موضعی کم هستند، اما برخی از آنها نتایج آماری قابل توجهی را گزارش کرده اند.
به نظر می رسد که میکرو نیدلینگ می تواند نفوذ داروهای موضعی را به پوست سر افزایش دهد، در نتیجه باعث افزایش اثربخشی شود.
کاشت مو یک گزینه درمان معمول برای AGA است. اثربخشی درمان به علت تفاوت در روش ها و توانایی های جراح متفاوت است. در کاشت مو، فولیکول های مو از ناحیه های پوستی که در برابر آندروژن مقاوم هستند، گرفته می شوند و در مناطقی که وابسته به آندروژن هستند کاشته می شوند. نتایج به طور کلی در طی 6 تا 8 ماه پس از پیوند مشاهده می شود و برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، ممکن است از داروهایی مانند مینوکسیدیل استفاده شود.
به نظر می رسد که شرایط ریزش مو شرایط خود ایمنی هستند و وابسته به آندروژن نیستند. هرچند در علل مختلف تفاوت وجود دارد، شرکت ها در حال حاضر در حال بررسی هر دو فرمول های موضعی و دهانی این طبقه دارویی برای درمان AGA هستند.
تزریق PRP اتولوگ به پوست سر یک درمان جدید برای درمان AGA است. پلاکت ها از طریق کشش خون جمع آوری شده، سپس از هم جدا و متمرکز می شوند و از طریق چندین روش با به کار گیری ابزار موجود آماده می شوند. پلاکت ها عامل رشدی هستند که در تحریک سلول های اندوتلیال و بنیادی دخیل هستند.
به دلیل اینکه بعد از مزوتراپی مو بهتر است موی سرتان را تا حداقل 1 روز شستشو ندهید، بهتر است قبل از رفتن برای انجام مزوتراپی مو، دوش بگیرید و با شامپوی مناسب پوست و موی سرتان را به خوبی تمیز کنید. پس از خشک کردن موهایتان از هیچ ماده شیمیایی و یا گیاهی مثل ژل، اسپری و حتی واکس استفاده نکنید.
تا چند روز پس از اتمام کامل دوره مزوتراپی مو تان سعی کنید از هیچ ماده ای برای حالت دادن موهایتان استفاده نکنید.
شما حتی مجاز نیستید محلول های ضد ریزش مویتان را 24 ساعت قبل و 24 ساعت بعد از جلسه مزوتراپی مو تان استفاده کنید.
سعی کنید پوست سر خود را پس از انجام مزوتراپی مو، برای چند دقیقه در روز ماساژ دهید.
هیچ کدام از مراجعه کنندگان شکایتی از درد حین مزوتراپی مو نداشته اند. پوست سر با بی حسی موضعی (کرم بی حس کننده) کمی بی حس می شود بنابراین شما هچ دردی را احساس نمی کنید. فقط کمی پس از اتمام جلسه، احساس سوزش در پوست می کنید که آن هم به دلیل جای سوزن زدن ها و مواد مزوتراپی مو است که قابل تحمل است.
ریزش مو و کم پشت بودن مو مانند بسیاری از بیماری ها دلایلی متعددی دارد. استرس، لوازم آرایشی و بهداشتی مو، رژیم غذایی و عامل ژنتیک در کم مویی ثاثیرگذار هستند و شناخت این عوامل و علت اصلی کم مویی مهم می باشند.
استرس سلامت جسم و روان را تحت شعاع قرار می دهد. معمولا بعد از یک دوره سه ماه استرس و هیجان ریزش مو خواهید داشت. همانطور که می دانید رابطه بین ریزش مو و استرس اثبات شده است. چرا؟ زیرا زمانی که دچار استرس می شوید بدن یا در حالت مقابله است یا فرار و درنتیجه هورمون های زیادی را تولید می کند. این هورمون ها بر روی رشد مو و فولیکول های مو تاثیر منفی می گذارند.
این حقیقت دارد که شما چیزی هستید که می خورید. رژیم غذایی مستقیما بر شکل و عملکرد بدن شما تاثیر می گذارد. بر روی عواطف، متابولیسم بدن حتی بر روی خط رویش مو نیز تاثیر می گذارد که این نکته ای است که نمی دانید. چرا؟ زیرا اگر رژیم غذایی ناکافی و سالم نداشته باشید دچار ریزش مو می شوید. زمانی که از مصرف یک ماده غذایی محروم شوید مثلا پروتئین. قطعا مبتلا به ریزش مو می شوید زیرا پروتئین عامل رشد مو است.امگا 3 و ویتامین های A ,D به سلامت مو کمک می کنند. مواد غذایی چون سالمون، تخم مرغ و آجیل باید در لیست خرید شما باشند.
عامل ژنتیک در طاسی مردان نقش بسیار مهمی ایفا می کند. اگر شما موهای خود را از دست می دهید، طاسی الگوی مردانه به وسیله بدن شما ایجاد می شود و به شدت حساس به هورمون های مردانه آندروژن می شود که تنظیم کننده ویژگی های مردانه و فعالیت تولید مثل است. بنابراین ریزش مو در بعضی افراد بدلیل عامل وراثت است و در این مورد درمان کاربردی ندارد.
فقرآهن بطور جدی بر رشد مو تاثیر می گذارد. بنابراین داشتن رژیم غذایی مغذی که سرشار از آهن و دیگر مواد لازم که قبلا ذکر شد، بسیار مهم است. وجود آهن در غذا هم به روند بهبود ریزش مو کمک می کند و هم سطح انرژی شما را بالا نگه می دارد. متاسفانه این برای افراد گیاهخوار و افرادی که گوشت قرمز نمی خورند، مشکل ایجاد خواهد کرد مگر خوردن سبزیجاتی چون برگ سبزها مانند اسفناج، لوبیا، عدس که جایگزین آهن گوشت حیوانات می شوند. گوشت قرمز و استیک گوشت سرشار از آهن است.
استفاده زیاد از مواد آرایشی برای موها باعث می شود تا به پوست سر و مو آسیب برسد. بنابراین اگر پوست سر ناسالم و آسیب دیده ای دارید حتما به فکر درمان باشید. در اینجا توصیه می شود از شامپوهای مناسب که تمام سلول های مرده و چربی پوست سر را می شوید، استفاده کنید.
در ریزش مو فقط منطقه ریزش مهم نیست. بلکه توجه به زمان ریزش مو, سرعت طاسی و میزان آن مورد بحث خواهد بود.
علایم ریزش مو شامل طاسی مدور یا طولی است، همچنین پوسته پوسته شدن پوست سر و ریزش موی بدن، چرا که ریزش مو مختص موی سر نیست، ریزش ناگهانی مو می تواند در زمان دوش گرفتن یا اصلاح کردن ، ویا زمانی که موها را حالت می دهید، رخ دهد. البته اینگونه است که قسمت بالای سر کم پشت بیشتر کم پشت می شود، بنابراین به این مورد دقت داشته باشید.
بالا رفتن سن عامل ریزش مو و الگوهای طاسی در مردان و زنان است. ریزش مو بدلیل زخم شدن که به آلوپسی زخمی معروف است و طاسی بدون زخم طبقه بندی می شود و به گفته دانشمندان این دو به طاسی بر اثر افزایش سن ارتباطی ندارند. بطور کلی، آلوپسی زخمی همیشگی است.
ریزش مو بدون زخم عامل طاسی منطقه ای یا همان آلوپسیا آره آتا یا تلوژن افلوویوم می باشد. تلوژن افلوویوم باعث می شود تا فولیکول ها به حالت استراحت بروند. کند شدن رشد مو اثر تلوژن افلوویوم است. تلوژن می تواند نتیجه شوک هایی باشد که به بدن وارد شده است مانند:
مصرف برخی داروها مانند: دراروهای ضد افسردگی، مسدودکننده های بتا، مسدودکننده کانال کلسیم و رتینوئید عامل تلوژن می باشند.
استرس زیاد باعث می شود تا فولیکول ها استراحت کنند. در عرض چند ماه ریزش ناگهانی موها حتی زمان شانه کشیدن یا حمام کردن مشاهده می شود.
این عامل شایع نیست و در مورد همه مردان صدق نمی کند اما افرادی هستند که بخاطر احساس غم، استرس، کسل شدن، احساس تنهایی، ناامیدی دچار اختلال کندن مکرر مو می شوند.
طاسی منطقه ای یا آلوپسیا آره آتا زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن بخاطر اختلال به فولیکول ها آسیب می رساند. علت این نوع طاسی استرس زیاد است.
ما یازده روش حجیم شدن مو را یافته ایم، از همین امروز می توانید اقدام کنید. هیچ کس نمی خواهد موهای کم پشتی داشته باشد اما 25 % مردان زیر سی سال و 60% مردان در سن 60 سالگی در معرض ریزش مو هستند. در اینجا برای افرادی که از ریزش مو رنج می برند، راهکارهایی ارائه شده است.
بیش تر مردان از شستشوی زیاد مو ابراز نگرانی می کنند و فکر می کنند این کار باعث افزایش ریزش مو می شود در حالیکه شستشو عاملی است برای از بین رفتن آلودگی ها، چربی و تمیز شدن تارهای بهم چسبیده و زیباتر به نظر آمدن. بهتر است بطور منظم موها را با شامپوهای مناسب با آب گرم بشوید. آب داغ مو و پوست را خشک می کند.
این شامپوها و اسپری ها حاوی پلیمر خاصی هستند که به مو حجم می دهند. تاثیر این محصولات موقتی است و شما باید بطور مرتب استفاده کنید. این شامپوها تا 20% حجم مو را افزایش می دهند.
به یاد داشته باشید که برای مرتب کردن و حالت دادن به موهایتان از انگشتان دست استفاده نکنید بلکه بهترین وسیله همان شانه است که باعث می شود مو حجیم تر و مرتب تر به نظر برسد و خونرسانی به پوست سر را بهبود می بخشد.
استفاده کردن از چسب مو و واکس کاملا اشتباه است زیرا باعث می شود مو کم پشت تر به چشم بیاید. برای موهای کم پشت موس بهترین انتخاب است چون موها حجیم می شوند.
طبق تحقیقات سیگار کشیدن علاوه بر افزایش هورمون ها باعث بیشتر شدن ریزش مو می شود، همچنین رگ های کوچک خون در سر را تنگ می کند و از مواد مغذی لازم برای رشد مو تغذیه می کند.
خشک کردن موها نیز روش خوبی برای حجم دادن به مو است اما مراقب باشید که با سشوار داغ این کار را نکنید زیرا گرما پروتئین طبیعی مو را از بین می برد. سشوار سرد بهتر است.
در هنگام آفتاب گرفتن نیز مراقبت های لازم را داشته باشید چرا که تابش بیش از حد خورشید باعث شکسته شدن و خشکی مو می شود و در زیر پوست ماده ای به نام سوپراکسید تولید می شود که قابلیت فولیکول را از تولید مو به عامل ریزش مو تغییر می دهد.
در سه موقعیت مو ضعیف می شود؛ زمانی که خیس است، شانه کشیدن بیش از حد و خشک کردن با حوله زبر که باعث الکتریسته می شود و به مو آسیب می رساند. اجازه دهید موها طبیعی خشک شوند یا با به پد نرم به آرامی خشک کنید.
طبق تحقیقات انجام شده زمانی که سویا مصرف می کنیم یک مولکول در روده تشکیل می شود که می تواند طاسی را متوقف کند زیرا هورمون هایی که عامل ریزش مو هستند را مسدود می کند. بنایراین ارزش امتحان کردن دارد.
علیرغم تصور همگان افرادی که موهای کم پشتی دارند بهترین مدل مو برایشان موی کوتاه و کلاسیک است که باعث می شود زیباتر شوند. در این مورد می توانید از مشاوره آرایشگر خود کمک بگیرید.
بیوتین، پالتوتنیک اسید، ویتامین B6 و B12 که به حفظ سلامتی مو کمک می کنند همچنین باعث تسریع رشد مو می شود در بسیاری از محصولات مربوط به آرایش و بهداشت مو وجود دارد که توصیه شده اند.
رشد مو به عوامل زیادی بستگی دارد مانند عامل ژنتیک. به هرحال، در این مقاله راهکارهای خانگی برای تقویت مو ارائه شده است. گذشته از این که شما می خواهید از ریزش مو جلوگیری یا رشد مو را تقویت کنید، دانستن نکاتی در مورد رژیم مناسب، شما را در دستیابی به هدف کمک می کند.
بدن به پروتئین برای رشد مو نیاز دارد بنابراین کمبود این ماده عامل ریزش مو می شود. بعضی از غذا ها منبع پروتئین هستند مانند:
نیاز روزانه هر فرد به پروتئین به میزان فعالیت ها و حجم عضلاتش بستگی دارد.
آهن دیگر ماده مغذی است که برای سلامت مو و تقویت رشد آن لازم است. آهن در این غذاها یافت می شود:
در بسیاری از غذا ها عنصر آهن اضافه شده است و جز مواد مغذی محسوب می شوند. افرادی که گوشت قرمز نمی خورند نیازش به آهن برابر 1.8 بار بیش تر از افرادی است که گوشت مصرف می کنند. به این دلیل که بدن، عنصر آهن غیر حیوانی را جذب نمی کند.
براساس تحقیقات سال 2013 آروماتراپی عامل تحریک فولیکول ها و در نتیجه رشد مو است. نمونه هایی از گیاهانی که در آروماتراپی یا رایحه درمانی استفاده می شوند عبارتند از:
روغن اسانس را با چند قطره از روغن های خوشبو مانند روغن نارگیل یا روغن گردو ترکیب کنید. محقیقان بر روی تاثیر رایحه خوش این روغن ها و تقویت رشد مو در حال مطالعه و تحقیق هستند. بعضی از افراد به روغن های اسانس حساسیت دارند و باید 24 ساعت قبل از ماساژ این روغن ها را تست کنند.
ماساژ پوست سر جریان خون را بیش تر می کند و همین امر عامل تقویت و تحریک رشد مو می شود. یک تحقیق در ژاپن نشان داد، مردانی که روزانه 4 دقیقه پوست سرشان را ماساژ می دادند البته با کمک دستگاه ماساژور، در نهایت بعد از6 ماه موهای مقاوم تر و ضخیمی داشتند.
برای ماساژ پوست سر می توان از پدهای مخصوص سر انگشتان استفاده کرد و خیلی آهسته بطور مدور سر را ماساژ داد. دستگاه های ماساژ را می توانید از داروخانه ها یا بصورت آنلاین تهیه کنید.
در سال 2017 در زمینه تاثیر روغن تخم کدو تنبل بر روی رشد مو مطالعاتی صورت گرفت. محقیقان متوجه شدند، مردانی که به مدت 6 ماه روزانه 400 میلی گرم روغن تخم کدو مصرف کرده اند، حدود 40 % حجم موهایشان افزایش یافته است.
مردان بین 20 تا 65 سال که سابقه آلوپسی آندروژینک را داشته اند، افرادی بودند که هیچ گونه مکملی برای قطع ریزش مو مصرف نمی کرده اند.
مطالعات دو ساله حکایت از این دارد، مصرف این مکمل طاسی یا آلوپسی آندروژنیک را در زنان و مردان را رفع می کند و باعث افزایش رشد مو می شود. شرکت کنندگان در این تحقیق روزانه 320 میلی گرم مکمل saw palmetto در طول دوره آزمایشات مصرف می کردند.
بعد از گذشت دو سال شرکت کنندگان شاهد رشد مو در فرق، پشت و بالای تاج سر بودند. این نقاط از سر دقیقا مناطقی هستند که در مردان کم مویی و ریزش مو مشاهده می شود.
برای پیشگیری از ریزش مو داشتن رژیم غذایی مغذی و کاهش استرس بسیار موثر می باشد و رشد مو را تقویت می کند. علاوه بر موارد فوق الذکر، روش های دیگری برای تقویت رشد مو وجود دارد که به شرح زیر است:
درمان ریزش مو زمان بر است و به کندی معالجه می شود. ریزش مو بدلیل افزایش سن یک امر اجتناب ناپذیر است.
ریزش مو لزوما ارتباطی به سلامت بدن ندارد اما می تواند بر روی اعتماد به نفس افراد تاثیر منفی داشته باشد. اگر همزمان با تغییر رژیم غذایی یا مصرف مکملی دچار ریزش مو شدید و این شما را نگران کرده است حتما به پزشک مراجعه کنید.
پزشک، شما را به درماتولوژی ارجاع می دهد تا در صورت لازم آزمایش هایی انجام شود و بهترین درمان اجرا شود. رشد مو به ژنتیک نیز بستگی دارد و این خارج از کنترل ماست. اما می توان با یک رژیم مغذی سالم رشد مو را تقویت کرد. استفاده از درمان ها خانگی و مراقبت از سلامت مو به ضخیم شدن تارهای مو کمک می کند و ریزش آن را کاهش می دهد. اگر نگران سلامت موی خود هستید حتما به پزشک مراجعه کنید.
نتیجه گیری
در طول 30 سال گذشته، در درمان AGA پیشرفت بسیار کمی وجود داشته است؛ هنگامی که پزشکان به دنبال یافتن گزینه های درمان این بیماری هستند، محصولات دارویی مانند فیناستراید، مینوکسیدیل و دوتاستراید که به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته اند و نتایج مثبتی را ارائه می دهند، در دسترس هستند و باید به عنوان درمان های اولیه درنظر گرفته شوند. علاوه بر این، PRP و میکرو نیدلینگ گزینه های درمانی هستند که کمتر رایج بوده و نتیجه های امیدبخشی را ارائه می دهند.
پزشکان باید گزینه های درمانی مختلف را با بیماران در میان بگذارند و درمان مناسب براساس نتایج واقعی همراه با اولویت بیمار با توجه به میزان دوز و هزینه، را برای آنها تجویز کنند.