امروزه انسان ها بیش از هر زمان دیگری می توانند از انواع مختلف مواد غذایی بهره مند گردند. اما غالباً به دلیل تغذیه نامناسب به عوارض ناشی از آن مبتلا می شوند و به ناچار برای درمان آن به داروهای شیمیایی روی می آورند. لذا در اینجاست که گیاهان دارویی و دمنوش ها به کمک […]
امروزه انسان ها بیش از هر زمان دیگری می توانند از انواع مختلف مواد غذایی بهره مند گردند. اما غالباً به دلیل تغذیه نامناسب به عوارض ناشی از آن مبتلا می شوند و به ناچار برای درمان آن به داروهای شیمیایی روی می آورند. لذا در اینجاست که گیاهان دارویی و دمنوش ها به کمک ما انسان ها می آیند و هرچند اثری درمانی آرام و کندتری دارند ولی بیش از داروهای ترکیبی مصنوعی قابل اعتماد می باشند. و بیماری را از درون تحت تأثیر قرار می دهند. البته باید در نظر داشت که برای درمان برخی بیماری ها البته باید درد را درمان کرد که در این گونه مواقع باید داروهای شیمیایی را به صورت قرص یا تزریق با نظر پزشک استفاده شود و سپس برای پیشگیری و حفظ تندرستی و درمان اساسی نارسایی های مزمن دستگاه های بدن می توان از گیاهان دارویی مورد نظر استفاده نمود. لذا نظر به اینکه گیاهان دارویی و دمنوش ها در حالت های مختلف (عرق گیری، عصاره گیری و جوشانده) دارای خواص یکسانی نمی باشند برای رسیدن به نتیجه مطلوب و مؤثر از آنها باید به نوع، میزان و نحوه تجویز آن توجه نمود تا بتوان بیشترین اثر را از کمترین میزان آن برد.
به طور مثال چای ترش منجر به کاهش فشارخون میشود بهتر است با معده خالی مصرف نشودچای ترش با نام علمی L.Hibiscus sabdariffa، از خانواده Malvaceaeمیباشد. این گیاه به طور گسترده در مناطق حارهای کاشت میشود و رنگ قرمز کاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراکی کاربرد دارد.
شاید اسم عرقیات گیاهی به گوش شما خورده و در خانه چند نمونه از این عرقیات گیاهی را دارید اما نمیدانید این عرقیات برای چه چیزی مفید است و چه بیماریهایی را درمان میکند؟! در کنار این عرقیات مفید، چای و دمنوش نیز از این قاعده جدا نیستند و با دم کردن این دمنوشها سلامتی را به خود هدیه میدهید. مصرف روزانه و به طور مستمر برخی مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات باعث پیشگیری بیماری و حفظ سلامت شما میشود.
عرقیات گیاهی:
چای و دمنوش:
تمام دمنوش ها به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد. بعد قوری را روی حرارت غیرمستقیم می گذاریم حدود 20 دقیقه دم بکشد. پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنید.
ترکیبات: بابونه ۱قاشق غذاخوری.
خواص: شستشو دهنده بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلی سیستم عصبی است و علاوه بر آن، ضد تب، ضد انگل می باشد.
ترکیبات: آویشن ۱قاشق غذاخوری.
خواص: آویشن با طبیعتی معتدل دفع انگل های گوارشی را انجام می دهد، برای افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.
ترکیبات: اسطوخودوس ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم و خشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها از جمله میگرن و اگزما کاربرد دارد. این گیاه، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای است.
ترکیبات: نعناع ۱قاشق غذاخوری.
خواص: یک ضد اسهال و استفراغ قوی است که مقوی معده و ضد نفخ آن، آرام کـنـنده روده ها و خوشبوکننده دهان، و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.
ترکیبات: بهارنارنج ۱ قاشق غذاخوری.
خواص: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز و اعصاب، شادی بخش و اشتها آور است.
ترکیبات: گل سرخ (تازه یا خشک شده) ۲ قاشق غذاخوری.
خواص: این چای، بسیار شادی بخش، مقوی قلب و ضد صفرا و بلغم می باشد. در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.
میوه و سبزیجات:
آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها را کاهش میدهند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر آلودگی هوا دارند.
مراقبت از کلیه ها با خوردن سبزیجات: درمان با عصارهی چغندر(چغندر نوعی سبزی است) میتواند استرس اکسیداتیو، التهاب، و مرگ سلولها را پایین بیاورد- و به این طریق آسیب و جراحت کلیه را کاهش دهد. چغندر قادر است از آسیب به کلیه جلوگیری کند.
کاهش وزن به کمک میوه: فیبرهای موجود در میوه و سبزیجات به کاهش سطح کلسترول در خون کمک میکنند. فیبرها همچنین به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک میکنند و از یبوست پیشگیری میکنند. مصرف فیبر باعث احساس سیری میشود و به همین دلیل مصرف میوه تازه قبل وعده ی اصلی به کاهش وزن کمک میکند. توجه داشته باشید که مصرف آب و مایعات کافی همراه با فیبرها به بهتر شدن اثرات آنها در بدن کمک میکند.
سلامت دندان و لثه با خوردن سبزیجات: ویتامین C به بهبود زخمها و بریدگیها و نیز سلامت دندانها و لثهها کمک میکند. مهمترین منابع آن عبارتند ازفلفل سبز، کلم بروکلی، توتفرنگی، اسفناج و سیبزمینی.